Hvilken olie? Den bedste slags olie til lynstegning har en neutral smag og et højt rygepunkt, dvs. at varmen kan blive meget varm inden den begynder at ryge. Brug vegetabilsk olie, jordnøddeolie, rapsolie af høj kvalitet eller solsikkeolie. Bemærk at sesamolie ikke er beregnet til at stege i, da det let brænder. Det er dog vidunderligt at tilsætte i slutningen af tilberedningen for at give smag, eller som smagsgiver i salater og supper.
125g | risnudler | |
1spsk. | vegetabilsk olie | |
150g | tigerrejer, rå uden skal og tarmkanal | |
1fed | knust hvidløg | |
1stk. | rød chili, uden kerner og finthakket | |
4stk. | forårsløg, i stykker á ca. 2½ cm. | |
1stk. | limefrugt, presset | |
½spsk. | Blue Dragon Sweet chili dipping sauce | |
2tsk, | brunt sukker (muscovado eller farin) | |
1stk. | æg, sammenpisket | |
1spsk. | koriander, finthakket | |
1spsk. | saltede peanuts, hakket |
1. Tilbered risnudler jf. anvisningerne på pakken.
2. Varm olien i en wok eller pande og lynsteg rejerne i ca. 2 minutter. Tag derpå rejerne op af panden med en hulske.
3. Tilsæt hvidløg, chili og forårsløg og steg i ca. 1 minut.
4. Tilsæt nudler, limesaft, chilisauce og sukker og vend det sammen med hvidløg m.m.. Skub nudler og grøntsager ud til kanten af wokken og hæld æg midt i panden. Rør i æggemassen i ca. 30 sekunder indtil den har sat sig. Tilsæt rejerne og bland alle ingredienser godt.
5. Server straks pyntet med koriander og peanuts.