Stegt marineret tun kan også serveres til en lækker salat.
kogte sushiris (svarende til ca. 65 g rå ris) | ||
1ark | Blue Dragon Sushi Nori tang | |
Blue Dragon Wasabi paste | ||
60g | tunfilet, skåret i ca. 2 cm tykke stykker | |
1spsk. | teriyaki sauce | |
1½dråbe | Blue Dragon Sesamolie | |
salt og peber | ||
1/4 | agurk, skåret i strimler | |
1/4 | moden avocado, skåret i skiver | |
½tsk. | ristede sesamfrø | |
½tsk. | ristet hakket purløg | |
Blue Dragon Sweet chili dipping sauce | ||
1/4 | lime |
1. Kog sushiris jf. anvisningerne på pakken og bland dem med sushi su (risvineddike og sukker).
2. Marinér tun i teriyaki og sesamolie i ca. 30 min. i køleskabet.
3. Steg tunen på alle sider i få minutter, så ydersiden får farve men kernen forbliver rå. Lad tunen køle af.
4. Læg tangarket med den blanke side nedad mod bambusmåtten. Bred ris ud på tangen i et ca. ½ cm tykt lag og lad et lille stykke i kanten af tangarket, som vender væk fra dig, være fri for ris.
5. Læg tunstykkerne i en række henover risene og smør lidt wasabi paste og sweet chilisauce på efter smag. Læg avocado og agurk ovenpå og drys med ristede sesamfrø og purløg.
6. Rul makirullen sammen ved hjælp af bambusmåtten og luk den ved at fugte toppen af tangarket med få dråber vand. Skær rullen i 6-8 stykker med en skarp kniv - dyp evt. kniven i vand jævnligt for at få flotte stykker.
7. Server med chilisauce, limeskiver, sojasauce, wasabi paste og sushi ingefær.