En fantastisk mulighed for at bruge rester af kogte ris. Rejer og bacon kan desuden erstattes med f.eks. kylling eller anden type kød. Eller kød kan fuldstændig udelades og grøntsager efter smag og behag kan anvendes.
200g | bacon, skåret i tern | |
55g | champignons, skåret i skiver | |
2 | æg, sammenpisket | |
2tsk. | Sesamolie | |
4spsk. | vegetabilsk olie | |
3tynde skiver | ingefær, skrællet | |
55g | frosne ærter | |
100g | rejer, kogte, uden skal | |
425g | kogte ris | |
3stk. | forårsløg, skåret i skiver |
1. Pisk æg med sesamolie og en smule salt.
2. Varm 2 spsk. olie og ingefær over middel varme i en slip-let pande. Når ingefæren begynder at syde og tage farve, fjernes det fra panden, og bacon tilsættes. Lynsteg i 2 minutter indtil baconstykkerne begynder at blive sprøde. Tilsæt champignons, ærter og rejer og lynsteg yderligere 1 minut og sæt dette til side.
3. Med et stykke køkkenrulle tørres panden af, og 2 spsk. olie varmes. Når olien er varm tilsættes æggemassen, og der omrøres indtil æggemassen har sat sig lidt, hvorefter de kogte ris tilsættes og de varmes godt igennem. Bacon og grøntsager kommes tilbage i panden og det blandes og varmes igennem inden servering.